nyt-logo-3

 

..Spørg, svar og diskutér
  ANATOMI-FORUM.DK..

 

BIOPRAKTIK - Skolen hos Pons
v/ Kjeld Bruun-Jensen, læge, ph.d.
Rynkebyvej 13,  DK-5750 Ringe
Tlf. 88 18 88 18 / 62 62 29 29 - Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

 
Velkommen, Gæst
Brugernavn Adgangskode: Husk mig
  • Side:
  • 1

EMNE: kolesterol m.m.

kolesterol m.m. 7 år, 1 måned siden #221

hej Kjeld, det her kunne jeg godt tænke mig at få din mening om:
der er en teori om at et højt værdi af det "dårlige" kolesterol LDL ikke er et problem i sig selv men snarere et spørgsmål om der er inflammation eller skadet væv et sted i kroppen og at kolesterol indgår i reparation af bla. celle membran.? Dvs. at højt LDL kolesterol er et symptom på at der er et problem i kroppen men ikke skyld i problemet, tværtimod. En af argumenterne er at kroppen selv producere 4 til 5 gange så meget kolesterol som det vi indtager gennem kosten
Ofte er denne teori koblet sammen med en påstand om at for meget sukker (og transfedtsyre) er skyld i inflammation. Kan det passe og hvordan hænger det sammen. Jeg kan forstille mig at for meget sukker kan give type 2 diabetes ved at insulin receptorrene bliver overbelastede og derfor mindre følsomme men hvordan inflammation.

Vi havde om det her på et ernærings kursus på body SDS og det lød meget rigtigt. Men når jeg så efterfølgende har søgt information på nettet er der ikke rigtigt nogen debat mellem det etablerede system og det alternative. Jeg ville blive rigtig glad for noget indput i det her og også gerne nogle henvisninger.

Sv: kolesterol m.m. 7 år, 1 måned siden #228

Kolesterol har længe været set som den store synder mht. hjertekarsygdomme. Men næsten halvdelen af alle hjerteanfald forekommer hos mennesker med et normalt kolesteroltal , hvilket tyder på, at en anden faktor også gør sig gældende. Denne faktor er muligvis inflammation og noget forskning tyder på at kolesterolet ikke ville være så farligt om man kunne undgå eller begrænse inflammation. Når LDL sætter sig i karrene som åreforkalkning er inflammationen en medvirkende faktor. C-reaktivt protein er en inflammations markør (CRP) og nogle forskere mener at CRP er en lige så vigtig indikator for blodpropsrisiko som LDL. Og andre igen mener at inflammations hæmmende behandling skal gå hånd i hånd med kolesterolsænkende behandling

Mvh Kjeld
Følgende bruger(e) har sagt tak: randi2
  • Side:
  • 1
Tid til at oprette siden: 0.07 sekunder
Copyright © 2021 Anatomi-forum.dk. Alle rettigheder reserveret.
Joomla! er fri software udgivet under GNU/GPL licens.